Snap, snute for gammelmannsmedia

DSC00847.JPG

Marius Arnesen fra NRKbeta fortalte om hvordan de jobber med innovasjon i sin egen sandkasse i NRK. Ved å gi klare kjøreregler, vise tillit og å la innovatørene sitte i fred, har NRK Beta levert en rekke innovasjoner. Fremgangsmåten er dem samme: Blogg det, test det, del det! Han viste til interessante måter å samle data og lage grafikk på - feks bruk av droner for rakst å kunne lage 3Dmodeller til nyhetsproduksjon, og bruk av egenkomponerte havsensorer for å kunne kartlegge Saltstraumen.  

Petter og Martin fra Myreze fortalte oss om Interactive Mixed Reality og hva de og Myreze har gjort for Lost in Time, verdens første mixed interactive reality show. Vi fikk se en rekke imponerende videoer av ting de har bygget i 3D. Utrolig kult at vi har et så bra miljø for dette i Bergen!

Gard Steiro fortalte hvordan VG i løpet av kort tid gikk fra 400k solgte aviser til 100k. Det er også en klar trend at yngre brukere forlater tradisjonelle media. Mobil er blitt den klart mest dominerende plattformen. Problemet er at innhold presenteres på akkurat samme måte til alle brukere. VG jobber med å tilpasse innholdet til hver enkelt bruker. Det stiller helt nye krav til journalister både teknisk og mentalt. Teknisk må journalistene i større grad jobbe tett sammen med programmerere for å generere innhold som treffer brukerne. Formatet endres fra horisontalt til vertikalt og det brukes mer lyd og video enn før. Han tror også at bransjen har et problem med å nå yngre lesere når aldersforskjellen mellom leser og journalist blir for stor. 

Uhøytidlig forskning hos VG har avdekket at dersom du bruker eller forstår denne emotikonen: 
😂 ...er du enten under 12 år eller over 40!

Frafallet av yngre konsumenter av tradisjonelle media, ble illustrert med et avisutklipp med tittelen: "TV-seeren ble etter år eldre på 8 mnd". Gjennomsnittlig alder blir raskt mye høyere. 

For å prøve å nå brukere som ikke leser aviser, har de startet prosjektet "Peil". Dette er en daglig nyhetsutgave på Snapchat. Ifølge Steiro er det flere yngre brukere av denne tjenesten enn det feks er på Dagsnytt atten på NRK. Til slutt kom han med en spådom: Lineær TV kommer til å oppleve et skifte som blir mye raskere enn skiftet fra papir til digital innen avisbransjen.  

Spesiell takk til de fire selskapene som gutset på og deltok i pitche-konkurransen. Dere er noen tøffinger! Lenke til pitchene finnes nedenfor.

 

Inkubasjonsprogrammet i Mediakuben

Bergen Teknologioverføring (BTO) vil gjerne takke alle som deltok på arrangementet. Vi synes det ble en flott kveld med inspirerende foredragsholder og et engasjert publikum. De oppfordrer alle som ønsker mer informasjon om inkubasjonsprogrammet deres i Mediekuben eller oppstartsbedriftene vi rådgir til å ta kontakt. Forretningsutvikler Tor Arne Fanghol svarer villig på alle henvendelser. Du treffer han på e-post tor.fanghol@bergento.no eller telefonnummer 95036673.

Mediekuben er Norges første inkubator for oppstartsbedrifter innenfor medietech. Inkubatoren er lokalisert i Media City Bergen og driftes av Bergen Teknologioverføring. BTO driver også Nyskapingsparken inkubator på Marineholmen. Akkurat nå deltar 80 oppstartsselskaper i våre ulike gründerprogram. Totalt 280 oppstartsbedrifter har gjennomført vårt inkubasjonsprogram.

 

Presentasjonene fra arrangementet

Lost in Time - Verdens mest spektakulære gameshow
Petter Trobe - Daglig leder @ Myreze
Martin Lavik Nygaard - Regissør og grafisk filmskaper  @ Myreze

NRKbeta - Slik leker vi i sandkassen på Marienlyst
Marius Arnesen - Redaktør @ NRK Beta

PITCH: Optimering av online markedsmiks - Joachim Tvedt @ Nurofy
PITCH: App for bytting av klær - Kristin Lerfald Grostad @ Swancy
PITCH: Musikklæringskonsept. Dele opp sanger - Gisle Johnsen @ Oiid AS