First Tuesday i Bergen er Vestlandets største nettverk for gründer og IT-miljøet. Det er et uformelt nettverk som består av mennesker som har reell nytte av hverandres kompetanse. Samtidig byr hvert arrangement deltagerne på interessante foredrag og forfriskninger, en kombinasjon som gjør First Tuesday til en både faglig- og sosial møteplass.

Bakgrunn
Etablert i London oktober 1998
Etablert i Oslo september 1999
Etablert i Bergen januar 2000

First Tuesday Bergen har siden starten 4. januar 2000 og frem til i dag hundrevis av arrangement og hatt mer enn 600 foredragsholdere på scenen. Arrangementene har hatt en tematisk spennvidde fra nanoteknologi, fintech, romfart og smart-teknologi, for å nevne noe. Vi samler i snitt 150+ medlemmer til hvert arrangement, og har en medlemsbase på ca 4500 medlemmer.

Vi har med glede registrert at lokale gründerbedrifter har blitt tilført kapital nettopp gjennom kontakter etablert på våre arrangement. Dessuten har vi også flere eksempler på at First Tuesday har vært utgangspunktet for etablering av samarbeidsrelasjoner og jobbskifter.

First Tuesday baserer seg på dugnadsånd, håndplukkede samarbeidspartnere, gode foredragsholder, og sist men ikke minst, et oppegående medlemsnettverk som ikke synes å få nok av "networking" og spennende foredrag.

Våre arrangement er åpne for alle som søker et spennende nettverk blant:

  • Entreprenører og ledere i nye foretak

  • Venture selskaper og investorer

  • Teknologi-bransjer og foretak som betjener disse bransjene

  • "Intraprenører" og teknologi-ledere i andre bransjer

  • FoU og utdanningsinstitusjoner

Nærmere halvparten av de som kommer på våre arrangementer er beslutningstakere i regionale bedrifter. De kommer fra alle mulige forskjellige bransjer. Mange forbinder kanskje First Tuesday som et nettverk kun for IKT-bransjen, men mange av våre medlemmer kommer fra tradisjonelle bedrifter som ønsker å holde seg oppdatert på nyheter innen ny teknologi og nye forretningsmodeller.


First Tuesday Bergen består av: 

EIRIK SANDAL
Daglig leder og styreleder
eirik@ftbergen.no

Eirik ble valgt inn som styremedlem i First Tuesday Bergen høsten 2013 og har vært daglig leder siden 2016. Han er utdannet Siviløkonom og har jobbet i forskjellige roller innenfor IT siden årtusenskiftet. Nå jobber han som konsulent og prosjektleder i EVRY. 

Eirik gikk på First Tuesday sine arrangementer i mange år før han ble med i styret. Hovedmotivasjonen for å gå på arrangementene og å bli med i styret var å utvide nettverket samt at det er en god kilde til kunnskap og inspirasjon. Som leder i First Tuesday har han fokus på å skape spennende og relevante arrangementer som han selv ville ønsket å gå på. 

 

THOMAS VERVIK
Organisator og styremedlem
thomas@ftbergen.no

Thomas  ble med i First Tuesday Bergen i 2008, og valgt inn i styret året etter. Han har Master i Informatikk fra Universitet i Bergen, og brukte enhver anledning til å reise på utveksling til utlandet, med opphold i Uganda, Praha og (med gründerskolen) Singapore. 

Thomas har hatt flere roller innen IT i Bergen og utland, blant annet i USA (Palo Alto) og Ukraina (Kiev). Driver nå, sammen med to partnere, SeniorDevOnly, og også involvert i par startups.

 

OLAV BALANDIN
Daglig leder og styremedlem
olav@ftbergen.no

Daglig leder i DiggEcard, en løsning for digitale gavekort. 17 års erfaring fra telekom og app-industrien. Alltid med med en lidenskap for startups og entreprenørskap.

Har vært involvert i en rekke startups og vært ansvarlig for å få flere tekniske løsninger på markedet. Har mastegrad i strategi og ledelse med spesialisering innen informasjonsteknologi fra Handelshøgskolen.

 

JØRN VIKØYR
Organisator og styremedlem
jorn@ftbergen.no

Jørn ble valgt inn som styremedlem i First Tuesday Bergen høsten 2015 og har også tidligere vært med som styremedlem hos oss. Han har jobbet som grunder siden 2001 og har  vært daglig leder i flere av disse firmaene. Jørn jobber mye i kapitalmarkedene, har et stort nettverk og er interessert i de gode prosjektene

Jørn har vært innvolvert mot First Tuesday i en årrekke og blir motivert av at mennesker i nettverket med kapital, ideer og gode systemløsninger møtes på vår arena.

Hovedmotivasjonen for å gå på arrangementene er å komme i dialog med dyktige mennesker og gode prosjekter.

 
fullsizeoutput_4e1.jpeg

Hilde Holdhus 
Organisator og styremedlem
hilde@ftbergen.no

Hilde har mastergrad i fysisk oseanografi ved Universitetet i Bergen. Hilde er kanskje mest kjenti rollen som værmelder på TV2 i en årrekke, men har også jobbet i 14 år i StormGeo i en rekke ulike roller, alt fra meteorolig og klimaformidler, til forretningsutvikler og prosjektutvikler mot offhshore næringen de siste syv årene. I dag leder Hilde Greensight AS, som har som mål å gjøre grønn energiomstilling enklest mulig for kommuner og bedrifter.

 

 
_MG_1781.jpg

Christina Sundli-Härdig
Organisator og styremedlem
christina@ftbergen.no

Christina har PR- og kommunikasjonsutdannelse fra Høgskolen i Hedmark. Hun har flere års erfaring med kommunikasjon- og markedsføringsarbeid, med spisskompetanse innen web og sosiale medier. Har arbeidserfaring som digitalsjef, redaksjonsleder, byråleder og har hatt både fag-, prosjektleder- og personalansvar i alt fra større digitale leveranser, markeds- og kommunikasjonskampanjer og større samhandlingsfora på tvers av selskaper for å arbeide mot FN´s bærekraftsmål. Driver i dag rådgivningselskapet ihärdig AS.

Har tillitsverv i Startup Weekend Bergen og som styremedlem i Innovasjonsuken OPP.