Gateway to Lithuania

Takk for en fin kveld hvor vi fikk sett nærmere på hvordan man jobber med team og og leveranser på tvers av landegrensene.

Vi regner med at de fleste fikk et bedre bilde av hvordan man kan samarbeide med firma fra Litauen. Mange har kanskje fordommer mot land fra Øst-Europa, men visste du at FN for kun få dager siden omdefinerte de baltiske landene til å være en del av Nord-Europa? Det er tydelig at de baltiske landene ser mot Skandinavia og at mange skandinaviske land allerede benytter seg av investeringsmuligheter og tjenester i de baltiske landene.

I løpet av kvelden fikk vi høre fra fire seriøse firma som alle driver hele eller deler av forretningen sin fra Litauen. Det var imponerende å se hvilke store norske bedrifter som allerede er på kundelisten til deltakerne: Storebrand, DNB, Wallenius Wilhelmsen, StormGeo, Nordea, osv

Noen bet seg kanskje merke i at man kjører prosjekter etter tilsvarende prinsipper som i Norge. I motsetning til feks offshoring mot India, som er kjent for å kreve detaljerte kravspesifikasjoner, demonstrerte dem som var på scenen hvordan man bruker smidige metoder som gjerne er regnet som foretrukket prosjekt- og samarbeidsmetodikk.

Bergen er kjent som “gateway to the fjords”, men kan man kanskje nå si at First Tuesday Bergen nå kan fungere som en “Gateway to Lithuania”? :-)

Presentasjonene fra arrangementet:

Best practices: Cooperation Norway - Lithuania
Audrius Masiulionis @ Lithuanian embassy

Nearshore development center – the way to boost digital transformation of your business
Andžej Šuškevič -  CEO @ Baltic Amadeus

How can cloud solutions help you create more value faster
Donatas Zaveckas - co-founder and CEO @ BTT Group

Experience report: setting up and working in distributed teams/cross boarders
Hussam Ahmad - Director @ StormGeo Lithuania