Grønne forretninger flyr høyt

48161100_2369998363073266_7292419263866863616_o.jpg

Finalistene i Sparebanken Vest og Bergen Teknologi-overføring's StudentIdé-konkurranse. Den heldige vinner ble Dynaspace! Se flere bilder her fra kvelden her

Kristian Kolind fra NSB startet med å fortelle at for fem og ti år siden ble de ikke invitert til innovasjonarrangementer som First Tuesday. NSB har gått fra å være et togselskap til et mobilitetsselskap som skal sørge for at mennesker og varer blir transportert fra dør til dør på en grønn, trygg og lønnsom måte. For å nå dette målet knytter de til segm og investerer i, gründerselskaper som kan utfylle dem for å nå målet.

Martine Kveim fra Chooose beskrev hvordan klimutfordringene har et branding-problem. Man kan ikke selge klimautfordringen effektivt ved å skremme med døende isbjørner. Vil ikke være green and grumpy, men pink and positive. Chooose gjør at privatepersoner og bedrifter kan kjøpe klimakvoter og “kaste dem i do”, med andre ord, sørge for klimakvotene ikke blir brukt til forurensing.

Jarle Lysberg fra Ewave lover å kutte strømregningen din med minst 26,8% hvis du bruker løsningen deres for å overvåke strømforbruket og kjøpe inn strømmen når prisen er lavest på dagen.

Vi hadde denne kvelden finalen i Sparebanken Vest og Bergen Teknologioverføring's StudentIdé-konkurranse om beste ide. Fem vinnere presenterte sin ide på scenen foran publikum og jury, og vi høre gode ideer om alt fra romfart til helse. Den heldige vinneren av 50.000 kr, fra Sparebanken Vest, som kan brukes på å viderutvikle ideen ble Dynaspace!

Annika Rødeseike presenterte bGreen, som er en ny grønn nærinnsklynge. Hun er på jakt etter grønne bedrifter og ildsjeler, og ikke minst lokale utfordringer som må løses for at Bergen skal bli grønnere.

Sist, men ikke minst, hadde vi seriegründer og investor Erik Lithun på scenen. Han har hatt en rekke grønne investeringer de siste årene, hvor den siste er som forhandler og importør av helt elektriske småfly. Vi fikk beskrevet hvorfor elfly er overlegne vanlig fly, ikke bare har de null utslipp av CO2, men de lager også mye mindre støy og er betydelig billigere i drift.

Neste arrangement

Neste arrangement blir 8. januar 2019 i samarbeid med Amesto AccountHouse. 
Tema blir Ledelse, og vi har allerede på plass daglig leder i SK Brann, Vibeke Johannesen, og Terje Søviknes med Os kommune.

TID: 8. januar 2019, kl 19:00
STED: Kommer...
ADRESSE: Kommer...