Back to All Events

Havbyen Bergen - Blått hav så langt du ser

  • Scandic Ørnen Hotell 18 Lars Hilles gate Bergen, Hordaland, 5008 Norway (map)

Det har lenge vært klart at det er Bergen som er HAVBYEN frem for noen. Sist i rekken er muligheten til å få Røkkes nye tårn, Det Store Blå til byen. Ikke like høyt, men minst like revolusjonært er det som skjer innenfor det blå havet i byens forsknings, startup og næringsliv. Denne kvelden inviterer vi i samarbeid med Bergen Kommune til et lite (hav)blikk i alt dette.

Bergen Kommune har stått i spydspissen for en næring basert på det blåe hav. Denne kvelden får vi høre mer om arbeidet rundt dette fra klimasjef Eva Brit Isager. Betydningen av dette arbeidet får vi så satt i en større kontekst når Sissel Rogne fra Havforskningsinstituttet kommer for å fortelle om betydningen av et rent hav.

#plastsmart, du kan like godt merke deg denne taggen allerede nå. Fra Fjordkraft kommer Elisabeth Skage for å fortelle om #plastsmart som er et gjennomførbart klima- og miljøtiltak for alle bedrifter og organisasjoner som er villige til å ta et klimaansvar som monner.

Vet du hvordan man kan akselerere havsatsing? Det vet Caspar M Lund og Lars-Kristian Trellevik fra Accel og de får æren av å avslutte kvelden. I vinter avholdt de et innovasjonsprogram med 25 unge mennesker, og de kommer for å fortelle om hva som ble gjort og hva man lærte på veien til å skape levedyktige blå ideer.

 

TID: 4. juni 2019, kl 19.00
STED: Scandic Ørnen Hotell
ADRESSE: Lars Hillesgate 18

Få med deg...

BLÅTT HAV – de radikale ideene kommer ikke fra tankskipene
Casper M. Lund - Partner @ Accel
Lars-Kristian Trellevik - Doktorgradskandidat @ Universitetet i Bergen

Havbyen Bergen – tiltak i Bergen kommune
Eva Brit Isager – Klimasjef @ Bergen Kommune

#plastsmart – problemer som akselerer krever løsninger som akselerer 
Elisabeth Skage - Prosjektleder @ Fjordkraft

Betydningen av rent hav
Sissel Rogne  – Direktør @ Havforskningsinstituttet

Earlier Event: May 14
Funding extreme
Later Event: September 3
Cybercrime - Are you ready to be Hacked?