Back to All Events

Fremtidens byer

  • DNB Solheimsviken 7 Solheimsgaten Bergen, Hordaland, 5054 Norway (map)

MELD DEG PÅ HER: https://www.eventbrite.com/e/fremtidens-byer-tickets-57446488995

Tirsdag 5. mars setter First Tuesday, DNB og Startup Weekend Bergen fokus på fremtidens byer. Temaet kan gjerne gi bilder av Star Wars-lignende bylandskap og flygende biler på netthinnen. Men fremtidens byer formes av mer jordnære behov:  En kombinasjon av for lite ressurser og for mye avfall og utslipp, og drømmen om å leve et godt liv i byen. Kombinasjonen presser fram nye muligheter og løsninger, og gjør byene til laboratorier løsninger som gir oss mulighet til å bruke ressursene være smartere og mer bærekraftig.

Nesten fire milliarder (55 prosent) av verdens befolkning bor allerede i byer, og FN estimerer at innen 2050 det være 2,5 milliarder flere mennesker i verdens byer (68 prosent) – og de aller fleste av disse vil bo i megabyer i Asia. Problemene tårner seg opp: Luftforurensing, mengder med avfall og kloakk, trafikale problemer, og dårlige energitilgang presser allerede fram endringer og er hovedgrunnen til at byene tvinges til å tenke nytt.

Verden over ser man spennende løsninger komme fram – fra Uber og elscotere, til smarte og energieffektive bygg som er bygget i bærekraftige materialer, til innovative avfallssystemer. Bergen er en mygg i denne sammenhengen, men denne kvelden vil vi høre om både lokale og globale utfordringer og muligheter.

Fra Bergen Kommune kommer Tarje Wanvikm, som er politisk rådgiver for byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti. Han skal fortelle om “Den bærekraftige byen”. Og hvilke ambisjoner vi har for byen vår.

Mats Mastervik driver urbanismekollektivet, Vill Urbanisme, som operer i feltene arkitektur, plan, energi og miljø. Han vill dele deres tanker om fremtidens byer.

Sjur Usken er gründer og daglig leder i Smart Plants og skal denne kvelden si hvordan han får kick av å energieffektivisere bygg.

Kaj Martin Georgsen er ansvarlig for samfunnsansvar i DNB. De har et stort ansvar som Norges største bank – og store muligheter til å bidra og påvirke. I sin nye strategi har DNB valgt å løfte samfunnsansvaret som en prioritering. Hva skjer når en bank som DNB tar et større ansvar og sier de vil bidra positivt til å løse utfordringene vi som samfunn står midt oppi?

Tori Langaas i Bildeleringen fokuserer på forbrukernes mobilitet. Vil vi egentlig eie egne biler i fremtiden? Leder for Startup Weekend Bergen, Sonia Pandher gir oss en innføring i hvordan vi alle kan bidra til å skape nytenkende løsninger for morgendagens byer og samfunn. Sonia blir en forsmak på hva man kan vente seg når gjengen skal arrangere et 54 timers startuparrangement 22.-24. mars med FN’s bærekraftsmål # 11 som hovedtema.

DNB åpner dørene 5.mars kl. 19.00 og sammen med First Tuesday og Startup Weekend Bergen inviteres du til en inspirerende kveld.

NB! Forrige arrangement ble fullbooket, og vi hadde over 100 personer på ventelisten. Anbefaler derfor å være tidlig ute med å registrere seg.

 

TID: 5. mars 2019, kl 19.00
STED: DNB Solheimsviken
ADRESSE: Solheimsgaten 7C

 

Få med deg...

Kan en bank være en del av løsningen?
Kaj-Martin Georgsen - Direktør for samfunnsansvar og næringspolitikk @ DNB

Den bærekraftige byen
Tarje I. Wanvik - Politisk rådgiver @ Bergen Kommune

Er det mulig å få til bærekraftige prosjekt i Bergen?
Mats Mastervik - Daglig leder @ Vill Urbanisme

Før og etter digitalisering av bygningene. Grunnlaget for en smart by!
Sjur Usken - Daglig leder @ Smart plants

Fremtidsgründerne - fra idé til bærekraftig bedrift på en helg
Sonia Pandher - Daglig leder @ Startup Weekend Bergen

Bil når du trenger det – bil etter behov
Tori Langaas - Daglig leder @ Bildeleringen

Earlier Event: February 12
Accelerating tech: Robotics og AI
Later Event: April 2
PropTech - digitale byggeklosser