Back to All Events

Englekapital før og etter våren 2016

  • Nyskapningsparken, Vitensenteret på Marineholmen Thormøhlengate 51 Bergen Norway (map)

Det er godt kjent at det er krevende å hente kapital til tidligfase gründerprosjekter i Norge, men vi ser nå at det skjer spennende ting, også i Bergensregionen. Innovasjon Norge har også jobbet aktivt på dette området, og på forsommeren annonserte de sine pre-såkornmidler til 18 miljøer over hele landet. Men hvordan skal disse pengene brukes, og hvilke investormiljøer har tilgang på de i Bergen?

I samarbeid med Innovasjon Norge, DNB og Nyskapingsparken inviterer First Tuesday til pitche konkurranse foran en rekke såkornfond og businessangels. Dette blir en unik mulighet for startups til å møte investorer lokalt i Bergen som har kapital og for investorer og oss andre å møte en rekke fremtidige suksessfulle selskaper i Bergen. En rekke av investorene som kommer har i de siste fått tildelt midler fra Innovasjon Norge sitt pre-såkorn fond så lommene er fulle. Og som om ikke dette var nok, så stiller Innovasjon Norge og DnB opp med fantastiske premier til vinnerne.

Ellers så vil Innovasjon Norge denne kvelden fortelle kort om sitt arbeid og sin satsing på pre-såkornmidler og Telenor kommer over fra Oslo for å presentere sin satsing på startup’s og hvordan de kan hjelpe deg å vokse lokalt og globalt gjennom sine mange selskap. Kvelden avsluttes med gratis øl og pizza i god Silicon Valley stil.

Hvordan kåres vinnerne?

Publikum denne kvelden deles inn i tilfeldig sammensatte grupper på 6-7 personer. Hver gruppe skal komme frem til fordeling av kr 500 000 i «monopolpenger». De kan investere i maksimalt 5 selskaper, ingen begrensning på hvor mye de kan investere i hvert av disse 5 selskapene. Basert på alle gruppene sin fordeling av penger vil juryen teller opp investeringene, og kommer opp med en rangering av de 10.

Premiebordet:

Premie 1:
Premien er mentortjeneste fra Innovasjon Norge, verdi kr 30 000. Dersom juryen vurderer at selskapet ikke har behov for eller allerede har fått mentor, kan den velge å tildele deltakelse på ett av to internasjonale gründerprogrammer som Innovasjon Norge arrangerer. Dette vil enten være GET-programmet i Boston eller Sales & Marketing-programmet i New York i 2017 – også det med verdi inntil kr 30 000. Vinner er det selskapet som har mottatt størst investering fra publikums gruppene totalt.

Premie 2:
DNB gir bort 1 av de 15 finalebillettene til 100 Pitches under Oslo Innovation Week. Finalen er 19. oktober og førstepremien er 300.000 NOK. Vinner plukkes av fagjury satt sammen av Innovasjon Norge og DNB.

Premie 3-5:
DNB tar med seg 3 av deltakerne som får støtte til reise og deltakelse under årets SLUSH i Finland i slutten av november. De tre heldige vinnerne kåres av fagjury satt sammen av Innovasjon Norge og DNB.

TID: 4. okt, kl 19.00
STED: Nyskapningsparken, Vitensenteret på Marineholmen
ADRESSE: Thormøhlengate. 51

 

Få med deg...

Englekapital, hvorfor blander Staten seg med det? 
Rannveig Fadum @ Innovasjon Norge

Investormiljøer presenterer seg med 5 min hver

Pitcher fra 10 startups a 2 min

Gruppeøvelse med fordeling av investormidler

Grow with Telenor
Petter Lee-Johannessen - Business Developer @ Telenor
Andreas Johnsen - Strategy and business development manager @ Telenor Norway Mobile

Earlier Event: September 6
Fintech gir bransjen reality check
Later Event: November 15
Smartbyen Bergen