Back to All Events

Jakten på Generasjon Snap - Innovasjonen som forandrer media

  • Media City Bergen 30 Lars Hilles gate Bergen, Hordaland, 5008 Norway (map)

LES MER OG MELD DEG PÅ HER

https://www.eventbrite.com/e/jakten-pa-generasjon-snap-innovasjonen-som-forandrer-media-tickets-41027852411

Media City Bergen er oppe og ruller. 1200 mediafolk fordelt på 45 000 kvm. Den nye mediabyen skal fasilitere samarbeid og nye muligheter innen media i Bergen og Norge. Hvem er her? Hva har de å tilby? Hva jobbes det med? Hva er planene fremover? Sammen med Bergen Teknologioverføring ønsker vi velkommen ombord! Denne kvelden får vi besøk av etablert medieaktører, og unge fremadstormende selskaper.

Fra toppen i 2001, falt avissalget som en stein, tre av fire papiravislesere forsvant. Reklamemarkedet forvitret. VG var dødsdømt. Fremtiden mørk. Status i dag 2017: Tabloiden fra Akersgaten har gjort spådommene til skamme. Som Fugl Fønix har VG gjort comeback, spesielt digitalt. Ingen vokste fortere på nett. Ingen satser mer på TV. Ingen er større på mobil. Hvordan var det mulig? Men en ny storm er på vei. Ny teknologi endrer brukernes vaner og forventninger. Journalistikken er under konstant press. Hva er VG sin plan for å møte de nye utfordringene? Vi møter sjefen selv, Gard Steiro, som tar turen over fjellet og ruller oss gjennom fortid og fremtid.

NRK har sin egen sandkasse, NRKbeta, hvor de tester ut nye teknologier og løsninger. Hva leker de med i disse dager? Hvilke løsninger slår de seg hardest på brystet for å ha gjennomført? Hvordan balanserer de mellom å være en teknologiblogg for folket, innsiktsmiljø for organisasjonen og en gjeng som får være med å utvikle nye løsninger og tjenester oppe på eksisterende kringkastningsteknologi? Redaktør Marus Arnesen i NRKbeta kommer og forteller.

Det er mange lovende Bergensbaserte mediaselskaper som popper opp i disse dager. Hvem er de, og hva har de å tilby? Kom og hør pitcher fra en knippe eksklusivt utvalgte selskaper: Nurofy, Swancy, Soundio/Vibble og Oiid.

Etter arrangementet blir det mingling og hyggelig selskap.

 

TID: 12. desember 2017, kl 19.00
STED: Media City Bergen
ADRESSE: Lars Hilles gate 30

 

Få med deg...

Journalistikkens Lasarus
Gard Steiro - ansvarlig redaktør og administrerende direktør @ VG

Lost in Time - Verdens mest spektakulere gameshow
Petter Trobe - Daglig leder @ Myreze
Martin Lavik Nygaard - Regissør og grafisk filmskaper  @ Myreze

NRKbeta - Slik leker vi i sandkassen på Marienlyst
Marius Arnesen - Redaktør @ NRK Beta

Hva er Mediekuben? Info og intro fra BTO
Hilde Indresøvde - Daglig leder @ Nyskapingsparken Inkubator

PITCH: Optimering av online markedsmiks - Joachim Tvedt @ Nurofy
PITCH: App for bytting av klær - Kristin Lerfald Grostad @ Swancy
PITCH: App for miksing av musikk - Dag Langfold Håland @ Soundio/Vibble
PITCH: Musikklæringskonsept. Dele opp sanger - Gisle Johnsen @ Oiid AS