Back to All Events

Grønne fingre - få 20 milliarder til å gro i Bergen!

  • DNB Solheimsviken 7 Solheimsgaten Bergen, Hordaland, 5054 Norway (map)

Fornybar AS er Statens nye satsning på grønn teknologi, og det er opp mot 20 milliarder kroner som venter på kloke hoder med gode teknologier og løsninger. Bergen og Stavanger kniver om å få fondet til sin by, og Bergen Kommune jobber hardt for at fondet kommer til riktig by. Etter initiativ fra Bergen Næringsråd har en rekke aktører i regionen satt seg sammen og kommet med innspill til det politiske miljø om hvordan dette selskapet bør etableres, hvordan det bør operere og til slutt hvor det bør lokaliseres. Erik Bøckmann har vært prosjektleder for dette arbeidet, og kommer denne kvelden og presenterer resultatet av arbeidet.

Det er allerede mange Grønne forretninger i Bergen, blant annet GC Rieber Eiendom, som kommer for kvelden for å snakke om «Breeam Excellent», en fortelling om hvordan solenergi henter sjøvann fra 100 meters dyp for å gi energi til Bergens mest spennende miljøbygg.

Et annet eksempel - Tjen penger på hestemøkk. Blir det dritpenger, eller dritmye penger? Steinar Wasmuth i Lund Hovedgård AS gir oss svaret.

 

Få med deg...

Fornybar AS - Innspill til Statens grønne investeringsfond
Erik Bøckmann - Partner @ Vest Corporate Advisors AS

Grønn strategi
Eva Britt Isager - Klimasjef @ Bergen Kommune

Fremtidens bygg – BREEAM or DREAM
Tor Instanes - adm. direktør @ GC Rieber Eiendom / Marineholmen Forskningspark AS
Gunnar Hernborg - prosjektdirektør @ GC Rieber Eiendom AS / Marineholmen Forskningspark AS

Hestemøkk, den nye oljen?
Steinar Wasmuth - gründer og daglig leder @ Lund Hovedgård AS


Dette arrangementet arrangeres i samarbeid med: